سیستم مدیریت مالی
مدیریت مالی یک حوزه حیاتی برای هر کسب و کاری است. حوزهای که اگر مدیریت نشود، میتواند تواناییهای شرکت را تضعیف کند، منابع را به صورت کاملاً کنترل نشده تخلیه و رشد کارآفرینی را تا زمانی که منجر به شکست شود کند کند.
هر سازمانی برای سلامت و رشد باید بتواند از خدمات مالی به صورت کامل، صحیح و بالاتر از همه منسجم بهره ببرد. باید قادر به توسعه فرآیندها و اهداف عملیاتی، پیش بینی، برنامه ریزی و کنترل فعالیتهای مالی تا شناخت فرصتها و ابزارهای مفید باشد.
منظور از مدیریت مالی صحیح چیست
هنگامیکه از مدیریت مالی شرکت صحبت میکنیم، به تمام آن عملیات و تصمیماتی اشاره میکنیم که با هدف یافتن و استفاده از سرمایه لازم برای عملکرد یک سازمان معین انجام میشود. نوعی از مدیریت که اساساً شامل تمام آن دسته از اقداماتی است که برای انجام بهترین کار به منابع اقتصادی ، پول نیاز دارند. برای مثال عملی، بیایید به پرداخت حقوق کارکنان، خرید ماشین آلات و تجهیزات، یا قبوض یا اجاره فکر کنیم.
به طور خاص، اولین قدم بزرگی که هر کارآفرین باید بردارد، جستجوی مستمر نقدینگی با هدف حمایت از فعالیتهای خود است. بنابراین، از این نظر، ضروری است که روی یکی از مفاهیم کلیدی که ارتباط نزدیکی با مدیریت مالی دارد، تمرکز کنیم: جریانهای نقدی.
جریانهای نقدی چیست؟
جریانهای نقدی، چیزی نیست جز شاخصهایی از وضعیت سلامت یک سازمان که قادر به نمایش دقیق تمام حرکتهای نقدینگی ورودی و خروجی خود سازمان است. برای محاسبه این جریان خاص، ضروری است که از تجزیه و تحلیل دقیق ترازنامه مربوط به دو دوره مرجع شروع کنید، البته با در نظر گرفتن سود شرکت. به این ترتیب امکان شناخت و مدیریت وضعیت مالی کسب و کار به بهترین شکل ممکن خواهد بود.
در اینجا به 10 نکته مفید برای مدیریت مالی صحیح اشاره میکنیم:
حال، با کنار گذاشتن تعاریف و مفاهیم نظری، بیایید دریابیم که در سطح عملی چگونه میتوان به مدیریت مالی بهتر دست یافت، نظارت کرد و با هر جزئیات بهینه سازی کرد.
- ریسک هزینه را به حداقل برسانید:
به خصوص در مرحله اولیه فعالیت، این اولین تمرین برای تسهیل مدیریت مالی صحیح ضروری است. به این ترتیب، شما قادر خواهید بود وجوهی را که در اختیار شرکت قرار میگیرد، بهطور دقیق بهینه کنید و هیچ چیز را به شانس واگذار نکنید.
- همیشه مطمئن شوید که نقدینگی لازم برای سرمایه گذاری را دارید:
سرمایه گذاری به شرکت امکان رشد و پیشرفت را میدهد. با این حال، به ویژه درک چگونگی و زمان اجرای آنها به همان اندازه مهم است. ابتدا باید مبنای اقتصادی را ارزیابی کنید با نقدینگی محدود، کسب و کار شما با مشکل روبهرو میشود.
- به یاد داشته باشید برخی اعتبارات و برخی بدهیها هرگز نباید مورد تردید قرار گیرند.
- مراقب گردش پول باشید
- انبار را همیشه مرتب با موجودی نگه دارید
- اطمینان حاصل کنید که زمان پرداختها تعریف شده و رعایت شده است
- قبل از عقد هرگونه قراردادی تحلیل مشتری را انجام دهید
- هزینههای مستقیم یا واقعی را بررسی کنید
- اقساط را با دقت کنترل کنید
- به یک مدیر مالی عالی اعتماد کنید که به لطف تجربه خود در این بخش، میتواند شرایط کسب و کار شما را به روشی ساده و فوری بهبود بخشد. فردی حرفهای که میتواند شرایط را با جزئیات بخواند و مسیر درست را به شما نشان دهد.