مزایا و معایب سطوح مختلف اتوماسیون کارخانه
از منظر انسانی، کف کارخانه در حال تبدیل شدن به مکانی خلوت است. در حالیکه قبلاً پربازدهترین کارخانهها آنهایی بودند که پر از کارگر بودند، امروزه بسیاری از آنها تحت سلطه روباتها و سایر ماشینآلات هستند. این نیروهای کار خودکار کارخانه اغلب به حال خود رها میشوند، جدای از تعداد کمی از انسانها که نقش آنها نظارت و ورود در صورت بروز مشکل است.
در این مقاله به بررسی سطوح مختلف اتوماسیون در کارخانههای امروزی، مزایای اتوماسیون و نحوه برخورد با آن برای اطمینان از مؤثرترین نتایج میپردازیم.
اتوماسیون کارخانه
اتوماسیون کارخانه دستهای از تحول دیجیتال است که در آن فرآیندهای مبتنی بر فناوری در یک مرکز تولیدی جایگزین فرآیندهای دستی و انسان محور میشود.
در سناریوهایی که فرآیندها خودکار میشوند، کسب و کارها منابع نیروی کار خود را کاهش میدهند یا دوباره تخصیص میدهند تا بر سایر فعالیتهای ارزش افزوده تمرکز کنند.
انواع اتوماسیون کارخانه
اتوماسیون کارخانه طیف وسیعی را در بر میگیرد: از تقویت یک فرآیند دستی واحد در طول خط تولید گرفته تا ایجاد یک تحول در مقیاس کامل "چراغ خاموش" که در آن دخالت انسان تقریباً به طور کامل حذف میشود. مراحل در طول طیف اتوماسیون عبارتند از:
1. اتوماسیون فرآیند جزئی
یک عنصر اتوماسیون در یک فرآیند کارخانه گنجانده شده است که در آن یک کارگر انسانی مسئول است. وظایف ساده و تکراری خودکار هستند، اما مسئولیت نتیجه نهایی مانند اطمینان از استانداردهای تضمین کیفیت برای آنچه ایستگاه کاری را ترک میکند در دستان اپراتور انسانی باقی میماند.
2. ماشین های تک خودکار
ماشینهایی که برای انجام یک کار خاص و تکراری طراحی شدهاند، فرآیند اتوماسیون را به سطح بعدی میبرند. این وظایف میتواند شامل اقدامات رباتیک مانند برش، جوشکاری، بستهبندی یا حتی تشخیص عیب با استفاده از بینایی کامپیوتر باشد.
3. خطوط تولید خودکار
وجود ترکیبی از ماشینهای خودکار که هر کدام وظیفه خاصی را انجام میدهند و معمولاً از طریق یک سیستم نوار نقاله به هم متصل میشوند، نیاز به مشارکت انسان در کف کارخانه را بیشتر کاهش میدهد. با وجود یک خط تولید خودکار، نقش نیروی کار به جای انجام فرآیند تولید واقعی، به تمرکز بر نظارت و نگهداری تجهیزات تغییر میکند.
4. اتوماسیون کاملاً خودکار/ سرتاسر
در دورترین انتهای طیف اتوماسیون، محیط تولید «خاموش» یا تاریک است که در آن یک راهاندازی کاملاً خودکار اجازه میدهد تا تولید ۲۴ ساعته و 7 روز هفته بدون هیچگونه دخالت یا نظارت انسانی ادامه یابد.
مزایای اتوماسیون کارخانه
اتوماسیون کارخانه دارای طیف وسیعی از مزایای است. بسته به اهداف خود، سازمانها هنگام شروع یک سفر اتوماسیون، اولویتها و انتظارات متفاوتی خواهند داشت. اما به طور کلی، مزایای اتوماسیون عبارتند از:
بهرهوری بهبود یافته:
هدف کلیدی هر اتوماسیون از تغییرات جزئی فرآیند گرفته تا تبدیل سرتاسر، اغلب بهبود بهرهوری از طریق کاهش محدودیتهایی است که کارگران انسانی بر فرآیند تولید تحمیل میکنند. برخلاف مردم، ماشینها میتوانند به طور مداوم کار کنند و کسب و کارها را قادر میسازند تا ظرفیت تولید خود را با حاشیه قابل توجهی افزایش دهند.
کیفیت و ثبات بهبود یافته:
فراتر از دستاوردهای بهرهوری، تکرارپذیری فرآیندهای خودکار به این معنی است که آنها اغلب میتوانند محصولات نهایی باکیفیت و سازگاری بالاتری نسبت به محصولات تولید شده با نیروی انسانی تولید کنند.
کاهش ضایعات:
تکرارپذیری همچنین میتواند برنامهریزی بهتری را امکانپذیر کند که به نوبه خود منجر به فرصتهایی برای کاهش ضایعات میشود.
صرفهجویی در هزینه:
در حالیکه اتوماسیون به طور اجتنابناپذیری مستلزم هزینه اولیه سرمایه است، صرفهجویی در هزینه طولانی مدت از طریق ترکیب مزایای ذکر شده در بالا میتواند دلیل قانع کنندهای برای ادامه مسیر اتوماسیون کارخانه ایجاد کند. علاوهبر امکان صرفهجویی از طریق بهبود بهرهوری و کیفیت و کاهش ضایعات، اتوماسیون موثر همچنین باید زمان از کار افتادگی و هزینههای آموزش کارکنان را کاهش دهد.
شرایط کار ایمنتر:
با حذف کارگران از قرار گرفتن در معرض خطرات تولید، کارخانههای خودکار خطرات بهداشتی و ایمنی را برای کارکنان کاهش میدهند و ترکیبی شاد از محیط کار ایمنتر و حذف هزینههای مرتبط با حوادث را فراهم میکنند.
مشکلات اتوماسیون بیش از حد
در حالی که اتوماسیون فرآیند میتواند به بسیاری از مزایای ذکر شده در بالا منجر شود، اتوماسیون کامل میتواند یک کار احمقانه باشد. یکی از موارد قابل توجه که در آن اتوماسیون بیش از حد منجر به کاهش بازده شد، تولید تسلا مدل 3 در سال 2018 بود.
پس از اینکه تسلا اهداف بلندپروازانه تولید خود را که عمدتاً توسط اتوماسیون تولید یکپارچه عمودی خودروهای الکتریکی هدایت میشد مشخص کرد، ایلان ماسک زمانیکه این شرکت نتوانست به اهداف تولید خود دست یابد، با انتقادات قابل توجهی مواجه شد.
وقتی از ماسک پرسیده شد، تایید کرد که یکی از دلایلی که تسلا نتوانست به حجم تولید هدف خود برسد، اتوماسیون بیش از حد بود. او خاطرنشان کرد: "ما این شبکه دیوانه و پیچیده تسمه نقاله را داشتیم ... و کار نمی کرد، بنابراین ما از شر کل آن خلاص شدیم."
چگونه به اتوماسیون کارخانه در تجارت خود نزدیک شوید؟
در حالیکه سود بالقوه اتوماسیون کارخانه قابل توجه است، هزینه مورد نیاز نیز گسترده و مهم است که بدون ایجاد یک استراتژی قوی که شامل عناصر زیر است، اتوماسیون را شروع نکنید:
1. اهداف خود را درک کنید:
بازگشت سرمایه از یک پروژه اتوماسیون بسته به نحوه اعمال آن در سراسر کارخانه متفاوت خواهد بود. بنابراین، تعیین اینکه کدام فرآیندها در کف کارخانه باید ابتدا خودکار شوند، حیاتی است. هنگام در نظر گرفتن طیف اتوماسیون، درک کنید که کدام گامهای کوچک، مانند معرفی ماشینهای خودکار، بهترین بازگشت سرمایه را با توجه به نیازهای خاص شما ارائه میدهد.
2. اطمینان حاصل کنید که همه ذینفعان همسو هستند:
هنگامیکه یک طرح اتوماسیون تهیه شد، مهم است که برای ابتکار عمل از طرف سهامداران در سراسر سازمان به دست آورید. شواهد در حمایت از استراتژی اتوماسیون باید برای همه طرفها روشن باشد: هیئت مدیرهای که نگران هزینه سرمایه پروژه است متقاعد میشود اگر بهبودهای بهرهوری پاییندستی و در نتیجه سودآوری مشهود باشد. بطور مشابه، نیروی کار ممکن است نگران این باشد که اتوماسیون منجر به از دست دادن شغل شود، در حالیکه یک استراتژی موثر ممکن است در واقع منجر به افزایش نتایج سلامت و ایمنی و فرصتهایی برای کارکنان شود تا از کار فشرده به سمت نقشهای تکمیلکنندهتر متمرکز بر نظارت بر سیستمهای خودکار جدید ارتقا یابد.
3. ابزارها و فناوری را ارزیابی کنید:
برای دستیابی به نتایج اتوماسیون مورد نیاز، برای ارزیابی کامل ابزارها و فناوری موجود وقت بگذارید. برای سازمانها آسان است که سفر به سمت آنچه را که قصد دستیابی به آن را دارند بیش از حد مشخص کنند و بیش از حد پیچیده کنند و در این فرآیند بسیار بیشتر از آنچه لازم است هزینه کنند. برقراری تعادل صحیح مستلزم شروع با درک کامل از سیستمهای تولیدی موجود است.
4. اندازهگیری تاثیر بر بهرهوری:
برای اطمینان از اینکه ابتکارات اتوماسیون پتانسیل خود را ارائه میدهند، روی ابزارهایی سرمایهگذاری کنید تا تأثیر تغییراتی که سازمان شما ایجاد میکند را اندازهگیری کند. برای به دست آوردن تصویر کاملی از ROI از تحول دیجیتال خود، اندازهگیری افزایش بهرهوری در طول زمان بسیار مهم است.
5. مطمئن شوید که اتوماسیون در دستور کار شماست:
اتوماسیون کارخانه در تمام زمینههای تولید با توجه به بهرهوری و مزایای کیفی آن اجتنابناپذیر است. اما مانند هر تحول دیگری، برای گسترش موثر نیاز به برنامهریزی دارد.
همانطور که گزینههای خود را در مورد اتوماسیون کارخانه در نظر میگیرید، درک کنید که "اتوماسیون بیش از حد" در نهایت میتواند مانع بهرهوری شما شود، مانند مورد تسلا و بسیاری از مشاغل دیگر که در ابتکارات تحول دیجیتال خود بیش از حد نمایه میشوند.