تماس 02634457743
تماس 02634457743

انواع حسابداری

حسابداری جزء ضروری هر سازمانی است. اگر به دنبال شغلی در حسابداری هستید، لازم است انواع حسابداری را که می‌توانید با توجه به صنعت دنبال کنید، بدانید.
در این مقاله، انواع مختلف رشته‌های حسابداری موجود و گزینه‌های شغلی برای حرفه‌ای‌های علاقه‌مند به حسابداری را بررسی می‌کنیم.
البته باید در نظر داشت که امروزه با فراهم آمدن طیف وسیعی از نرم افزارهای حسابداری و تولیدی و مدیریتی تا حدود زیادی حسابداری بهینه و بدون خطا و راحت‌تر از گذشته است.

انواع حسابداری

حسابداران بسته به علایق و اهداف شغلی خود می‌توانند در انواع حسابداری تخصص داشته باشند. در اینجا 9 نوع رایج حسابداری آورده شده است:

  • حسابداری مالی
  • حسابرسی
  • حسابداری مالیاتی
  • حسابداری قانونی
  • حسابداری عمومی
  • حسابداری دولتی

1. حسابداری مالی

یکی از انواع حسابداری، حسابداری مالی است که در درجه اول به فرآیند جمع‌آوری اطلاعات برای گزارش‌های مالی می‌پردازد. حسابداران مالی با همکاران و مدیران خود کار می‌کنند تا راهبردی را تعیین کنند که چگونه یک شرکت می‌تواند سودآورتر باشد.
همچنین، آنها تمام فعالیت‌های مالی ثبت‌ شده در دفتر کل را ردیابی می‌کنند، علاوه‌بر اطمینان از اینکه رویه‌های داخلی دنبال می‌شوند و تمام فعالیت‌های مالی در صورت‌های مالی مربوطه ظاهر می‌شوند.

حسابداران مالی عموماً با درآمدها و پرداخت‌ها کار می‌کنند که شامل نظارت یا مشارکت در حسابداری دفتر کل، حساب‌های پرداختنی، حساب‌های دریافتنی، حقوق و دستمزد، مدیریت کمک هزینه و دارایی‌های ثابت است.
یک حسابدار مالی به ثبت و گزارش دقیق تراکنش‌های مالی که قبلاً رخ داده است، می‌پردازد.

به طور کلی، حسابداران مالی باید توجه زیادی به جزئیات داشته باشند تا وضعیت مالی فعلی را به منابع خارجی منتقل کنند.

2. حسابداری مدیریتی

این نوع از حسابداری اسناد، نظارت و کمک به برنامه‌ریزی مالی یک سازمان است.

اسناد آنها معمولاً برای ذینفعان داخلی است تا عموم. یک حسابدار مدیریتی باید در انتقال اطلاعات محرمانه و به چه کسانی دقت کند. آنها با مدیران خود برای تجزیه و تحلیل و ایجاد بودجه برای برآوردن نیازهای اهداف کوتاه مدت و بلند مدت سازمان همکاری می‌کنند.
حسابداران مدیریتی به تجزیه و تحلیل عملکرد گذشته به منظور پیش بینی عملکرد آینده توجه دارند.

3. حسابداری بهای تمام شده

یکی از انواع حسابداری ,حسابداری بهای تمام شده است که می‌توان آن را به عنوان زیرمجموعه حسابداری مدیریتی در نظر گرفت. با این حال فعالیت حسابداران بهای تمام شده بر حسابداران مالی و مدیریتی تأثیر می‌گذارد.
حسابداران بهای تمام شده مسئول مستندسازی، ارائه و بررسی هزینه‌های ساخت هستند. آنها بر تمام هزینه‌های متغیر و ثابت نظارت می‌کنند تا ببینند آیا خروجی با هزینه تولید یک محصول مطابقت دارد یا خیر.
آنها همچنین برای تصمیم‌گیری در مورد تصمیمات آتی بر اساس پیش بینی مالی و پیشرفت تولید با مدیران همکاری می‌کنند.

نحوه محاسبه هزینه‌های واحد می‌تواند بین صنایع و حتی مشاغل مشابه متفاوت باشد. حسابداران هزینه مسئول پیاده‌سازی، نظارت و ارائه بازخورد در مورد نحوه ردیابی این هزینه‌ها هستند.
نگرانی اصلی نحوه تخصیص سربار است. مواد مستقیم و نیروی کار مستقیم به راحتی قابل ردیابی هستند، اما هزینه‌های غیرمستقیم، مانند هزینه ماشین‌آلات (می‌توان از نرم افزار نگهداری و تعمیرات دستگاه‌ها استفاده کرد)، ساختمان، تاسیسات، کارکنان مشترک و غیره را می‌توان به روش‌های مختلفی تخصیص داد.

از حسابداران هزینه نیز می‌توان برای یافتن هزینه واقعی یک کارمند استفاده کرد.
همانطور که هزینه‌های غیرمستقیم به محصولات یا خدمات برای ایجاد هزینه واحد تخصیص می‌یابد، هزینه‌های بخش و سربار را می‌توان به کارمندان تخصیص داد تا تعیین کند چقدر هزینه به کارگیری آنها در مقابل مقدار پولی که وارد می‌کنند است.

4. حسابرسی

حسابرسی خارجی اقدامی است که یک شرکت برای بازخورد مالی به شخص ثالث اسناد مالی ارائه می‌دهد.
در این مثال، یک شخص ثالث منبع قابل اعتمادی برای توصیف اینکه آیا صورت مالی یک شرکت بر طبق قوانین کشور درست است یا خیر است. حسابرسی خارجی توسط یک حسابدار رسمی انجام می‌شود.

حسابرسی داخلی اثربخشی فرآیندهای حسابداری داخلی را تعیین می‌کند.
یک حسابرس داخلی می‌تواند مسئولیت‌های بخش کارکنان، سیاست‌های مدیریت و رویه‌های تأیید پروژه‌های مرتبط را بررسی کند. به نوبه خود، آنها بازخورد مفیدی را ارائه می‌دهند که می‌تواند به یک شرکت کمک کند تا سودآورتر و کارآمدتر شود. صلاحیت‌های حسابرسان داخلی متفاوت خواهد بود زیرا این یک نقش داخلی است.

یک حسابدار می‌تواند یک حسابرس داخلی رسمی شود و برخی از شرکت‌های دولتی و سازمان‌های دولتی ممکن است از حسابرسان داخلی خود بخواهند که این گواهی را داشته باشند.

5. حسابداری مالیاتی

یکی از انواع حسابداران مالیاتی است که به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا زمانی که اسناد مالیاتی خود را هر سال ثبت می‌کنند، با درآمد داخلی مطابقت داشته باشند.
آنها همچنین به شرکت‌ها در برنامه‌ریزی برای اظهارنامه‌های مالیاتی آینده، مانند اجتناب از بار مالیاتی خاص و درک پیامدهای تصمیمات مالیاتی خاص کمک می‌کنند.

معمولاً سازمان‌های بزرگ‌تر یک حسابدار مالیاتی را استخدام می‌کنند تا پیچیدگی‌های سوابق مالی را بررسی کند.

6. حسابداری قانونی

حسابداری قانونی برای بررسی سوابق مالی افراد یا مشاغل استفاده می‌شود. این می‌تواند حسابداران را ملزم به ایجاد مجدد اطلاعات مالی در مواقعی که برخی از اطلاعات موجود نیست یا برای بررسی در دسترس نیست کند.
هدف حسابداری قانونی جمع‌آوری تمام اسناد موجود و حسابداری دقیق و جامع کلیه معاملات در صورت‌های مالی است.
این متخصصان اغلب روی پرونده‌های حقوقی مربوط به کلاهبرداری، ادعاها و اختلافات کار می‌کنند.

7. حسابداری عمومی

حسابداری عمومی به مشاغلی اطلاق می‌شود که براساس نیاز مشتریان مشاوره حسابداری ارائه می‌دهند. آنها می‌توانند در ممیزی کار کنند، در اظهارنامه‌های مالیاتی کمک کنند، در مورد رویه‌های متناسب با نصب فناوری یا برنامه‌های رایانه‌ای مشورت کنند و مشاوره حقوقی ارائه دهند.

8. حسابداری دولتی

حسابداران دولت برنامه‌ریزی مالی و تخصیص منابع را به ادارات درون دولت، منطقه، استان‌ها را مدیریت می‌کنند.
این نوع حسابداری دارای استانداردهایی است که باید مطابق با استانداردهای حسابداری دولتی (GASB) باشد که مسئول توسعه روش‌های حسابداری سازگار برای دولت‌های محلی و ایالتی است. آنها همچنین بودجه دولت را رصد می‌کنند و بودجه را به طور مناسب تخصیص می‌دهند.

وجه اشتراک انواع حسابداری

اگرچه این انواع حسابداری بر جنبه‌های مختلف کسب و کار یا حتی انواع مختلف کسب و کار تمرکز می‌کنند، اما همه آنها در این زمینه‌ها مشترک هستند:

  • از استانداردهای خاصی پیروی کنند.
  • به حقایق پایبنند.
  • بر فرآیندهای اخلاقی تأکید می‌کنند.

خدمت به منافع عمومی با گزارش دقیق وضعیت مالی یک واحد تجاری، یکی از ویژگی‌های اصلی حسابداری در نظر گرفته می‌شود. صرف‌نظر از عنوان شغلی شما، استانداردهایی که گزارش شما را مشخص می‌کند یا برای چه کسی کار می‌کنید، برای همه حسابداران مهم است که در کار خود دقیق باشند.